Denne ret har sin
oprindelse i USA med en anderledes marinade med kærnemælk og cremefraiche. Her
er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: 45 min, heraf
25-30 min i ovnen + mindst 2 timer til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kyllingelår
MARINADE:
1 dl kærnemælk
1 dl cremefraiche
1 tsk soya
½ spsk paprika
1 tsk salt og ¼ tsk
peber
1-2 pressede fed hvidløg
PANERING:
1 dl rasp
1 dl sesamfrø
TIL STEGNING:
25 g smør eller
margarine
* Fremgangsmåde
1. Optø
kyllingelårene hvis de er frosne.
2. Bland
ingredienserne til marinaden.
3. Læg kødet i
denne.
Vend det så der
kommer marinade over det hele.
Lad det stå koldt
mindst 2 timer - helst natten over.
4. Bland rasp og
sesamfrø på et fad. Vend kyllingelårene i dette.
Læg dem derefter i et ovnfast fad eller en bradepande.
5. Smelt fedtstoffet
i en gryde og hæld det over kødet.
6. Steg midt i en 225
°C varm ovn i 25-30 min.
Vend kyllingelårene
efter 10 min.
7. Server med en grønsags-risblanding,
gerne med lidt frugt i.
Giv også Brød til.
Tips: Retten kan også tilberedes af en hel
kylling.
Del den i 6-8
stykker, mariner og tilbered som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------