Aftensmad Hovedret. Tilbehør. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 18-20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Som hovedret: 4 personer Som tilbehør: 6 personer.
# Ingredienser
til Risotto alla Milanese
300 g langkornede ris (4 dl) aborio-ris
1 løg
75 g oksemarv
½ dl olie
8 dl bouillon
2 dl tør hvidvin
1 knsp safran
25 g smør
50 g friskreven parmesanost
salt og peber
Endvidere: smør og parmesanost
*
Sådan laves Risotto alla Milanese
1. Pil løget og hak det. Skær oksemarven i små terninger.
2. Varm olien i en tykbundet gryde eller i en sautérpande.
Lad løg og oksernarv snurre gyldent heri 3-4 min.
3. Tilsæt risene og lad dem svitse blanke under omrøring.
De skal opsuge fedtstoffet. Dæmp varmen.
4. Varm bouillonen i en gryde.
Kom ca halvdelen af bouillonen i risen og rør, til risen har
opsuget den.
Tilsæt mere varm bouillon lidt ad gangen, efterhånden som
risene opsuger bouillonen.
5. Kom hvidvin og safran i gryden og krydr med salt og
peber.
Lad risene koge småt under jævnlig omrøring og uden låg
18-20 min, fra det øjeblik den første bouillon er tilsat.
Risottoen skal være som lind grød.
6. Bland smørret i risen. Anret risottoen i et halvdybt fad.
Riv parmesanost over og server.
Tips: Server yderligere smør og parmesanost til
risottoen.
De italienske aborio-ris jævner risottoen bedst og bevarer
alligevel lidt kerne.
Risotto skal serveres, så snart den er færdig, så er den
bedst.
I stedet for med hvidvin kan risottoen laves med marsala, en
siciliansk hedvin.
Du bør vælge den tørreste version og evt lade ⅓ være vand.
Se alle de bedste opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------