Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 5-6 personer
# Ingredienser
til Peberfrugter, farserede, i gryde
5-6 peberfrugter
Fyld:
500 g hakket lammekød
1 løg
3-4 fed hvidløg
lågene fra peberfrugterne
2 æg
½ dl vand, bordvin eller bouillon
4-5 blade frisk salvie eller 1 tsk tørret
salt og peber
Endvidere:
2 ds flåede tomater
*
Sådan laves Peberfrugter, farserede, i gryde
1. Skyl peberfrugterne og skær et låg af dem ved stilkfæstet
og fjern frøstolen og alle kernerne.
Hak frugtkødet fra lågene fint.
Fyld:
2. Pil løget og hak det fint eller riv det. Knus hvidløgene.
Bland løgene og den finthakkede peberfrugt med kødet.
Tilsæt æggene enkeltvis og rør derpå vand, vin eller
bouillon i.
Rør farsen godt og krydr med fintklippede salvieblade, salt
og peber.
3. Fordel farsen omhyggeligt i peberfrugterne og tryk den
godt fast.
Anbring dem i en gryde, der netop rummer dem.
4. Hak de flåede tomater groft og kom dem i gryden til
peberfrugterne sammen med saften fra den ene af dåserne.
Væden skal nå knap halvt op om peberfrugterne.
5. Bring gryden i kog under tætsluttende låg, dæmp varmen og
lad peberfrugterne koge svagt, til farsen er gennemkogt, ca 25 min.
6. Tag peberfrugterne op med en hulske og anret dem på et
varmt fad.
Smag tomatsaucen til med salt og peber og server den til.
Tips: Server retten med Kartoffelmos
eller løse ris.
Brug gerne forskellige farver peberfrugter.
Andet hakket kød, der ikke er for magert, kan bruges.
Peberfrugterne kan også fyldes med en almindelig
frikadellefars. Se Frikadeller.
Se alle de bedste opskrifter med Peberfrugt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------