Mørbrad er mange
familiers favorit. Her sætter vi fart på kødet med limefrugt og krydderurten
koriander, som også har smag af citrus. Det er godt!
Tid: 30 min 4 pers.
# Ingredienser
1 ds. kokosmælk (400
g)
1 rød chilipeber
1 potte eller bdt.
frisk koriander eller 2 tsk tørret
2 limefrugter
500 g svinemørbrad
2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 dl fløde
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Kog kokosmælken
ind til det halve.
2. Skyl og udkern
chilien. Hak den fint.
Skyl og hak den
friske koriander fint eller kom det tørrede i.
3. Riv skallen og
pres saften af den ene limefrugt.
Skær den anden i små både.
4. Skær mørbraden i
skiver og tryk skiverne ud med hånden.
5. Opvarm
fedtstoffet på en stegepande.
Når det er
stegeklart lægger du kødskiverne på og bruner dem 2-3 min på hver side.
Drys med salt og
peber.
6. Rør chili,
koriander, saft og skal af lime samt fløde i kokosmælken.
Smag evt. til med
salt og peber.
7. Server kødet med
saucen, limebådene og jasminris.
Suppler gerne med en
blandet salat.
Tips: I stedet for mørbrad kan du bruge nakkefilet
eller skinkekød.
Tilberedes som
ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------