Logo

Lo Mein nudler med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lo Mein nudler med rejer 

 
Lo mein er en traditionel kinesisk ret. Lo mein nudler betyder ganske passende 'stirred noodles', og det er netop hvad de er - lynstegt omrørte! Nudelret fra Kina

 
Ægnudler som også dækker under navnene Lo mein, er nudler som kommer fra Kina.
Nudlerne er kendt for sin lækre tekstur og dejlige smag i de lynstegte wokretter. Nudlerne er lavet med æg. Næste gang du besøger en kinesisk restaurant eller nyder en china box er det med garanti denne type nudel du får.
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
360 g ægnudler eller tynde kinesiske ægnudler
2 tsk sesam olie
1½ spsk østerssauce
1½ spsk sojasauce
½ tsk sukker
1 knivspids salt
1 knivspids kværnet hvid eller sort peber
2 spsk olie
1 tsk frisk revet ingefær
1 fed hvidløg, fint hakket
225 g mellemstore rejer, afskallede og rensede
1 spsk tør sherry
225 g bønnespirer
12 cl kinesiske purløg, klippet i 2½ cm stykker
(Kan udskiftes med almindelige purløg og 2 forårsløg med top, skåret i 2½ cm stykker.)

 
* Fremgangsmåde
1. Læg nudlerne i kogende vand; koges efter pakkens anvisninger indtil de er møre men stadig faste, 2-3 min.

 
2. Afdryp nudlerne; skyl dem under rindende koldt vand. Afdryp dem igen.

 
3. Bland nudler og sesamolie i en stor skål; vend det let så det dækker.

 
4. Klip purløg i 2½ cm stykker så det fylder 12 cl; sæt det til side.

 
5. Bland østers sauce, sojasauce, sukker, salt og peber i en lille skål.

 
6. Varm olie i en wok eller en dyb pande over høj varme.
Tilsæt ingefær og hvidløg; lynsteg i 10 sekunder.
Tilsæt rejer; lynsteg indtil rejerne begynder at blive røde; ca 1 minut.
Tilsæt purløg og sherry; lynsteg indtil purløgene begynder at blive slaskede, ca 15 sekunder.
Tilsæt halvdelen af bønnespirerne; lynsteg i 15 sekunder.
Tilsæt resterende bønnespirer; lynsteg i 15 sekunder.

 
7. Tilsæt østers sauceblandingen og nudlerne.
Steg det under omrøring indtil det er gennemvarmt, ca 2 min.


Lo Mein nudler med rejer 
Trin 1: Læg nudlerne i kogende vand.


Lo Mein nudler med rejer 
Trin 2: Skyl de kogte nudler.


Lo Mein nudler med rejer 

Trin 4: Klip purløg.

Se alle de bedste opskrifter med Nudler

 
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
 

Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter

 
INFO: Lo mein er en kinesisk ret med ægnudler. Det indeholder ofte grønsager og en slags kød eller skaldyr, normalt oksekød, kylling, svinekød, rejer eller wontons. Det kan også spises med kun grønsager. Traditionelt er dette en tør variation af nudelsuppe.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her