Logo

Kylling Wellington

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling Wellington 

 
Gordon Ramsay, har gjort Beef Wellington verdenskendt. Den engelske klassiker med oksemørbrad indbagt i butterdej. Vi gør det med kylling indbagt i butterdej.
Giver 6 portioner

 
# Ingredienser
6 kyllingebryst, uden skind (evt halvdele; ca 180 g pr stk)
¾ tsk salt
1 knivspids friskmalet sort peber
60 g smør
360 g champignon (eller andre svampe), fint hakkede
70 g skalotteløg eller alm. løg, fint hakkede
2 spsk portvin eller cognac
1 spsk friske timianblade eller 1 tsk tørrede timianblade, knust
1 pk (500 g) frossen butterdej, optøet
1 æg, delt i blomme og hvide
1 spsk dijon sennep
1 tsk mælk

 
* Fremgangsmåde
1. Strø ¼ tsk salt og peber over kyllingen.
Smelt 2 spsk smør i en stor pande over mellem varme indtil det er skummende.
Steg 3 kyllingebryst i 6 min indtil de er gyldenbrune på begge sider.
(Midten vil være elastisk.)
Læg det på en tallerken. Steg det resterende kylling; afkøl det let.

 
2. Smelt de resterende 2 spsk smør i panden over mellem varme indtil det er skummende.
Tilsæt svampe og skalotteløg.
Steg under omrøring i 5 min eller indtil svampene afgiver deres væde.
Tilsæt vin, timian, resterende ½ tsk salt og lidt peber; lad det simre i 10 til 12 min eller indtil væden er fordampet, rør hyppigt; afkøl det.

 
3. Rul 6 butterdejsstykker ud til 37½ x 30 cm på et let melet underlag.
Rul 6 stykker ud til 30 x 12½ cm.
Skær små stykker af butterdejen fra hjørnerne til brug som dekoration hvis det ønskes.

 
4. Pisk æggehvider i en kop; pensl dem over butterdejsstykkerne.
Læg 1 afkølet kyllingebryst på den ene halvdel af hvert butterdejsstykke.
Fordel ½ tsk sennep over hvert kyllingebryst, fordel derefter 6 cl afkølet svampeblanding over.

 
5. Fold det andet butterdejsstykke over kyllingen.
Fold den nederste del af dejen over topstykket, og pensl kanterne med smør.
Pres dejen sammen for at forsegle.
Læg dem på en smurt bageplade.

 
6. Pisk æggeblomme og mælk i en kop; pensl overfladen af butterdejsstykkerne.
Dekorer med butterdejsstumperne hvis det ønskes, pensl derefter igen med æggeblommeblandingen. Evt bogstaver/navne.
Dæk dem løst med film.
Køl dem indtil de er kolde, 1 til 4 timer, før de bages.

 
7. Forvarm ovnen til 200 °C.
Fjern filmen; bag kyllingen 25 til 30 min eller indtil de er dybt gyldenbrune og kyllingerne er 76 °C.
Pynt hvis det ønskes.


Kylling Wellington 
Trin 4: Fordel svampeblandingen over kyllingen.


Kylling Wellington 

Trin 6: Pres kanterne af dejen sammen for at forsegle.


Kylling Wellington 

Trin 6: Dekorer med dejstykkerne. Evt bogstaver/navne.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 6.062 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her