Gordon Ramsay, har gjort Beef Wellington verdenskendt. Den engelske klassiker med oksemørbrad indbagt i butterdej. Vi gør det med kylling indbagt i butterdej.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
6 kyllingebryst,
uden skind (evt halvdele; ca 180 g pr stk)
¾ tsk salt
1 knivspids friskmalet
sort peber
60 g smør
360 g champignon (eller
andre svampe), fint hakkede
70 g skalotteløg eller alm. løg, fint hakkede
2 spsk portvin eller
cognac
1 spsk friske
timianblade eller 1 tsk tørrede timianblade, knust
1 pk (500 g) frossen
butterdej, optøet
1 æg, delt i blomme og hvide
1 spsk dijon sennep
1 tsk mælk
* Fremgangsmåde
1. Strø ¼ tsk salt
og peber over kyllingen.
Smelt 2 spsk smør i
en stor pande over mellem varme indtil det er skummende.
Steg 3 kyllingebryst
i 6 min indtil de er gyldenbrune på begge sider.
(Midten vil være
elastisk.)
Læg det på en tallerken. Steg det resterende kylling; afkøl det let.
2. Smelt de
resterende 2 spsk smør i panden over mellem varme indtil det er skummende.
Tilsæt svampe og
skalotteløg.
Steg under omrøring i 5 min eller indtil svampene afgiver deres væde.
Tilsæt vin, timian,
resterende ½ tsk salt og lidt peber; lad det simre i 10 til 12 min eller indtil
væden er fordampet, rør hyppigt; afkøl det.
3. Rul 6
butterdejsstykker ud til 37½ x 30 cm på et let melet underlag.
Rul 6 stykker ud til
30 x 12½ cm.
Skær små stykker af
butterdejen fra hjørnerne til brug som dekoration hvis det ønskes.
4. Pisk æggehvider i
en kop; pensl dem over butterdejsstykkerne.
Læg 1 afkølet
kyllingebryst på den ene halvdel af hvert butterdejsstykke.
Fordel ½ tsk sennep
over hvert kyllingebryst, fordel derefter 6 cl afkølet svampeblanding over.
5. Fold det andet
butterdejsstykke over kyllingen.
Fold den nederste
del af dejen over topstykket, og pensl kanterne med smør.
Pres dejen sammen
for at forsegle.
Læg dem på en smurt
bageplade.
6. Pisk æggeblomme
og mælk i en kop; pensl overfladen af butterdejsstykkerne.
Dekorer med butterdejsstumperne hvis det ønskes, pensl derefter igen med æggeblommeblandingen.
Evt bogstaver/navne.
Dæk dem løst med
film.
Køl dem indtil de er
kolde, 1 til 4 timer, før de bages.
7. Forvarm ovnen til
200 °C.
Fjern filmen; bag
kyllingen 25 til 30 min eller indtil de er dybt gyldenbrune og kyllingerne er
76 °C.
Pynt hvis det
ønskes.
Trin 4: Fordel svampeblandingen
over kyllingen.
Trin 6: Pres
kanterne af dejen sammen for at forsegle.
Trin 6: Dekorer med
dejstykkerne. Evt bogstaver/navne.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------