Logo

Kylling med grønsager og melboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling med grønsager og melboller 

 
Denne gammeldags livret er en perfekt gryderet med sunde ingredienser. Den er varmende, fyldig og solid nok til en sulten familie.
4 personer

 
# Ingredienser
1 kylling, ca. 1½ kg, skåret i 8 stykker
70 g hvedemel
salt og kværnet sort peber
smør og olie til stegning
4 store porrer, renset og skåret i skiver
2 løg, hakket
4 store gulerødder, skrællet og skåret i skiver
2 selleristilke, skåret i skiver
1 krydderurtevisk af fx persille, timian og
laurbærblade, bundet sammen
1 tsk sellerisalt
1 l hønse bouillon

 
PAPRIKA MELBOLLER
315 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1½ tsk salt
1 tsk paprika
3 spsk olie
2½ dl mælk

 
# Tilberedning
Bland mel, salt og peber i en plasticpose.
Tilsæt kyllingestykkerne et ad gangen, ryst posen godt til stykket er let dækket.
Tag kyllingestykket op og ryst overflødigt mel tilbage i posen.

 
2. Smelt 2 spsk smør med 1 spsk olie i en stor gryde ved middel varme.
Tilsæt så mange af kyllingestykkerne, at de kan ligge i et enkelt lag og
steg dem i ca. 5 min på hver side, til de er sprøde og gyldne.
Tag dem op og sæt dem til side.
Fortsæt med at stege alle kyllingestykkerne; tilsæt om nødvendigt mere
smør og olie.
Når alle stykkerne er stegt, hældes fedtstoffet fra bortset fra en enkelt spsk.

 
3. Tilsæt porrer og løg og steg dem i 5-7 min under jævnlig omrøring til de
er bløde.
Tilsæt gulerødder, selleri, krydderurtevisken og sellerisalt.
Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden og rør bouillonen i.
Bring det i kog.
Skru ned for varmen og lad det simre under låg i 10 min.

 
4. Imens forberedes melbollerne.
Sigt mel, bagepulver, salt og paprika i en stor røreskål.
Lav en fordybning i midten.
Rør olien i og tilsæt 2 dl af mælken.
Rør godt til dejen har fået en blød konsistens, tilsæt om
nødvendigt ekstra mælk, en spsk ad gangen.

 
5. Tag låget af gryden og læg 12 spsk af dejen i den simrende gryde.
Lad retten simre videre uden låg i yderligere 10 min, til kyllingen er mør
og saften er klar, når man stikker i den med en spids kniv, og
når melbollerne er hævet og kogt igennem. Serveres straks.

 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.872 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her