Skøn og klassisk opskrift, hvor der koges en hel høne sammen
med en masse friske grønsager, der alt sammen giver ekstra smag.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Kogetid: 1½-2 timer. Ikke fryseegnet.
# Ingredienser
1 høne på 2 kg
Til kogning:
¾ spsk salt pr.
liter vand
5-6 hele peberkorn
3 gulerødder
3-4 porrer
4-5 kartofler
¼ selleri
1 bdt persille
Flødepeberrod:
2½ dl piskefløde
2-3 spsk reven
peberrod
lidt citronsaft el. vineddike
* Tilberedning
1. Kog den istandgjorte
høne i vand tilsat salt og hele peberkorn i 1½-2 timer.
Kom du istandgjorte grønsager i gryden den sidste halve time.
2. Tag kød og
grønsager op af gryden.
Skær kødet i
portionsstykker og skær de kogte grønsager i små stykker.
3. Anret grønsagerne
i et halvdybt fad.
Læg det kogte
hønsekød herpå.
Hæld lidt af den
varme suppe over.
4. Pisk fløden stiv
og bland den revne peberrod i.
Smag til med
citronsaft og vineddike.
Drys hakket persille
på grønsagerne og server peberrodsfløden til.