Aftensmad Hovedret Pizza. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 20 min. Grilltid: ca 5 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffelpizza
4 meget store, gamle kartofler
1 lille løg eller 3 forårsløg
1 ds sardeller (50 g)
4 æg
1 tsk salt
1 spsk friskhakket oregano eller 1 tsk tørret peber
30 g smør
Endvidere:
4 tomater
100 g ost (emmentaler eller svenbo)
*
Sådan laves Kartoffelpizza
1. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tør dem i et viskestykke.
2. Pil løget (forårsløgene) og snit dem fint. Hak
sardellerne fint.
3. Læg de revne kartofler i en skål og bland dem med løg,
sardeller, æg, salt, oregano og peber.
4. Smelt smørret gyldent på en stor stegepande med et skaft,
der tåler ovnvarme.
Fordel kartoffelblandingen på panden og tryk den sammen med
en paletkniv.
Læg låg på panden og steg kartoflerne ca 20 min. ved jævn
varme.
5. Sæt ovnen på 250 °C.
6. Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Skær osten i skiver.
7. Læg et lag tomatskiver over kartoflerne og fordel osten
oven på.
8. Sæt panden midt i ovnen ca 5 min., til osten er smeltet
og gylden.
Den må ikke blive mørk, så smager den bittert.
Server kartoffelpizzaen i panden.
Tips: 100 g røget skinke skåret i terninger kan
erstatte sardellerne.
Rød eller grøn peberfrugt kan helt eller delvis erstatte
tomaterne.
Kartoffelpizzaen kan bages i ovnen i et smurt ovnfast fad.
Beregn ca 25 min ved 200 °C, inden tomater og ost lægges på.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------