Her får du gratin i 5 spændende udgaver. Gratin er en fransk
madret tilberedt i et ovnfast fad i ovn. I den franske tradition er der ost på
toppen der giver en sprød og gylden overflade
Forberedelse: 15
min. Tilberedning: 50 min. 4 personer
# Ingredienser
1 kg kartofler
1 porre (kun det
hvide)
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
4 skiver skinke
10 g smør
1 nip revet muskat
2 dl kyllingefond
2 dl sødmælk
100 g revet gruyère
salt og peber
* Tilberedning
Skræl kartoflerne,
og skær dem i ca. 1 cm tykke skiver.
Skyl porren, og skær
den i tynde skiver.
Pil og hak
skalotteløg og hvidløg.
Skær skinken i små,
korte strimler.
Rør ovennævnte
sammen.
Forvarm ovnen til
210 °C.
Smør et ovnfad eller
en lille bradepande, og kom fyldet i.
Krydr med peber og
en smule salt, samt muskat.
Bland fond og mælk.
Hæld det over grønsagerne.
Dæk med revet gruyère.
Giv det 50 min i
ovnen.
Oversiden skal være
gylden, og kartoflerne vil have opsuget væden.
Server straks.
Kartoffel-gulerodsgratin
Udskift 400 g af
kartoflerne med skrællede gulerødder i skiver.
Gratin Dauphinois
Udelad porrer og
skalotteløg.
Erstat
fond-mælkeblandingen med 3 æg pisket med 3 dl mælk og
3 dl fløde. Server
skinken separat som drys.
Sellerigratin
Udskift kartoflerne
med samme mængdeknoldselleri i mindre stykker.
Drys med hakket,
bredbladet persille før servering.
Tofarvede
ovnkartofler
Brug 500 g
almindelige, faste kartofler og 500 g lilla kartofler.
Se alle de bedste
opskrifter med Gratin Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------