Disse pandekager bages af en æltet dej, der rulles ud på et
meldrysset bord. De fyldes, mens de er rå, og bages så på en pande med smør.
Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: 30 min. Fryse-egnet. Til
5-6 stk.
# Ingredienser til pandekager med ærtefyld:
Fyld:
1 lille løg (hakket)
1 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kardemomme
1 spsk olie
150 g grønne ærter (evt. optøede)
salt
Dej:
150 hvedemel
½ tsk groft salt
2 spsk olie
ca. ¾ dl varmt vand
ca. 50 g smeltet smør til stegning
Tilbehør: radiser, friske ærter, salatblade
2 dl yoghurt naturel og lidt salt
*
Sådan laver du pandekager med ærtefyld:
Fyld: Steg løg og krydderier i olie i 3-5 min.
Tilsæt ærter og varm igennem.
Blend ærtefyldet glat og smag til med salt og evt. mere
krydderi.
Er fyldet meget blødt, skal det koges lidt ind til passende
fast konsistens.
Dej: Sigt melet og rør salt og olie i.
Tilsæt vand, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
Ælt dejen blød og smidig.
Del den i 10-12 stykker, form dem til boller og rul dem ud
til ca. 2 mm tykke pandekager.
Læg 1½ spsk fyld på halvdelen af pandekagerne og smør det ud
til kanten.
Læg de andre pandekager ovenpå, pres kanterne godt sammen og
tryk forsigtigt pandekagerne flade mellem hænderne.
Varm en slip-let pande og brun pandekagerne på tør pande ved
middelvarme til de får lysebrune pletter på begge sider.
Pensl så begge sider med smør og steg nu videre ca. 3 min.
på hver side.
Server de fyldte pandekager lune med friske grønsager samt
yoghurt, rørt med lidt salt.
Kilde: Hjemmets bedste MAD