Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 6-8 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hornfisk, stegte:
2 store hornfisk (ca. 750 g udbenet vægt)
50 g (rug)mel (1 dl)
salt og peber
Til stegning: 40 g smør
Endvidere:40 g smør
1 bdt persille
evt. 1 spsk hakket kapers
citronsaft eller (vin)eddike
citronbåde
*
Sådan laves Hornfisk, stegte:
1. Skrab hornfiskene og klip finnerne af. Udben eventuelt
hornfiskene.
Skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem.
Skær hornfiskene i ca 8 cm lange stykker.
2. Bland melet med salt og peber og vend fiskestykkerne
heri.
3. Lad smørret bruse af på en pande og steg fiskestykkerne
ved jævn varme ca 3 min på hver side, afhængig af fiskens tykkelse.
Steg dem 2 min. længere, hvis de er med ben.
4. Læg fiskestykkerne på et varmt fad og lad dem hvile kort.
5. Brun det resterende smør på panden og vend den hakkede
persille og eventuelt de hakkede kapers i.
Dryp lidt citronsaft eller eddike i og hæld det ved fisken
eller server det til i en varm sauceskål.
Garner med citronbåde. Server grøn salat eller pillekartofler
til.
Tips: Pandesmørret kan erstattes af Dildsauce, Citronsauce,
legeret eller Citronsauce, græsk. Persillesauce eller Løgsauce er også godt
til.
Er der fisk tilovers, kan den lægges i eddikelage til næste
dag: 1½ dl eddike, ½ dl vand, 50 g sukker (4 spsk), 1 løg, 1 laurbærblad. Kog
lagen op, lad den svale og hæld den over fisken, der herefter skal trække i
mindst 6 timer.
Se flere
opskrifter med Hornfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------