Aftenens menu er helstegt flæskebov, fællessang og jazz. En
af bedstemors gamle danske opskrifter serveres her med kogte grønsager og
skysauce
til 4 personer
# Ingredienser
1 flæskebov (udbenet og snøret)
2 spsk salt
½ tsk stødt nellike
vand
grønsager
* Tilberedning
1. Sværen ridses.
Stegen lægges i bradepanden med sværsiden nedad i så meget
vand,
at det lige netop dækker sværen, som forkoges i ovnen ved
200 °C i 20 min.
2. Stegen vendes, sværen gnides med groft salt evt.
blandet med stødt nellike.
Et stegetermometer anbringes midt i kødstykket,
stegen sættes i ovnen igen og steger ved 200 °C,
til termometeret viser 80 °C (2½-3 timer)
3. Skyen hældes fra.
Hvis sværen ikke er sprød, sættes stegen atter i ovnen,
der i mellemtiden er opvarmet til 250 °C, indtil sværen
begynder at boble.
Sværen kan også brunes under grill.
4. Stegen skæres i skiver og serveres med kogte grønsager og
skysauce.
Tips: En bovsteg kræver ved brug af stegetermometer
en højere
indertemperatur (80 °C) end mellemkam, der er færdigstegt
ved en temperatur på 75-78 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.