Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stege- og hviletid i alt: 8-10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Havtaske med
mandler:
750 g havtaskefilet
25 g mandler (½ dl)
3 spsk hvedemel
salt og peber
1 fed hvidløg
1,5 dl tør hvidvin
saft af ½ citron
Til stegning: 50 g smør
*
Sådan laves Havtaske med mandler:
1. Skær eventuelle hinder af fileterne og skær fisken i ca 2
cm tykke skiver.
2. Skold og smut mandlerne.
Høvl dem i flager og rist dem gyldne på en tør (teflon)
pande.
Ryst panden jævnligt, så mandlerne ikke bliver for mørke.
Tag dem af panden.
3. Vend havtaskestykkerne i hvedemel.
Ryst overflødigt hvedemel af og drys salt og peber på begge
sider af fisken.
4. Lad smørret blive gylden-brunt på panden og steg fisken
3-4 min. på hver side sammen med et helt, pillet fed hvidløg.
Tag fisken af panden og lad den hvile tildækket 2 min.
5. Hæld hvidvin og citronsaft på panden og lad det koge ind
ved stærk varme.
Tag hvidløgsfeddet op og smag til med salt og peber.
6. Hæld hvidvinsskyen over fisken, drys mandlerne over og
server straks.
Server små persillekartofler, ris eller Courgetter, bagte
til.
Tips:
Hvidvinsskyen kan laves med en kvist frisk estragon i stedet for hvidløg og
tilsættes 1/2 dl piskefløde, inden den hældes over fisken.
Se flere
opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------