Super nem opskrift og
inspiration til kartofler, gulerødder og blomkål med kold kvarkdressing. Lækkert tilbehør med bønner og ærter til aftensmad eller frokost.
# Ingredienser
Kold kvarksauce:
200 g kvark naturel 5+
100 g rygeost 40+
1½ dl mælk
3 spsk frisk, klippet purløg
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
Grønsager:
700 g nye, skrabede kartofler
8 nye, skrabede gulerødder (ca. 400 g)
1 lille blomkål i små buketter (ca. 325 g)
½ tsk groft salt
4 dl vand
--
400 g friske, rensede grønne bønner
6 dl vand
½ tsk groft salt
200 g friske, rensede sukkerærter
25 g koldt smør
* Tilberedning
Kold kvarksauce: Rør kvark og rygeost sammen med de øvrige
ingredienser.
Stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time og smag
den til.
Grønsager: Læg kartofler, gulerødder og blomkål i en gryde i
nævnte rækkefølge.
Drys med salt og hæld vand ved.
Kog grønsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 18 min.
Kom bønnerne i kogende vand tilsat salt og kog dem ved jævn varme
og
uden låg i ca. 3 min.
Skru op for varmen, tilsæt sukkerærter og kog i ca. 1 min.
Ved serveringen: Hæld vandet fra begge gryder og anret alle
grønsagerne i et stort fad.
Fordel det kolde smør over grønsagerne og server den kolde
kvarksauce til.
Tips: Grønsager med kold kvarksauce kan serveres sammen med
skinke, frikadeller eller kylling.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.