Biksemad med spejlæg
er en fantastisk måde at spise rester på. Ren forkælelse dagen derpå. Retten
er et kæmpe hit Vores opskrift er nem og giver en dejlig biks
4 personer. Koge-/stegetid: ca 30 min.
# Ingredienser
750 g kogte
kartofler (kolde, faste)
300 g kogt
hamburgerryg, skinke eller en rest steg
2 løg
15 g smør
1 spsk olie
salt og peber
Spejlæg:
4 æg
10 g smør
Pynt: grofthakket
persille
Tilbehør: rugbrød, ketchup, sennep og worcestersauce
* Tilberedning
1. Skær kartofler,
kød og løg i tern.
Smelt smør og olie på panden, og steg kartofler, skinke og løg ved jævn varme,
til det er gyldent og gennemstegt.
Vend rundt i retten
under stegningen.
Smag til med salt og
peber.
2. Varm en slip
let-pande med smør.
Slå æggene ud et ad
gangen i en kop.
Hæld dem forsigtigt
på panden, og steg dem ved svag varme, til hviderne er stive.
Hvis du bedst kan
lide gennemstegte spejlæg, så kan du vende dem og stege dem gyldne på den anden
side.
Læg spejlæggene over
biksemaden og pynt med persille ved servering.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.