Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 minutter. Stege- og hviletid for bøf i alt: 8-10 minutter, Stegetid, løg: 7-8 minutter. Let at lave. Høj pris. (4 personer)
# Ingredienser til
Engelsk Bøf:
4 skiver velhængt oksefilet (à 150-200 g, mindst 2 cm tykke)
50 g smør
2 spsk olie
salt og peber
lidt grønt fx brøndkarse
Bløde løg:
3-4 store løg
50 g smør
½ dl bouillon
Skysauce:
½-2 dl bouillon
* Tilberedning af
Engelsk Bøf:
Bløde løg:
1. Pil løgene, mens smørret bliver gyldent på panden.
Skær dem i ringe og steg dem gyldne for jævn og endelig ikke
stærk varme i 7-8 minutter.
Vend hyppigt.
Tilsæt lidt bouillon og vend løgene - væden gør dem bløde.
Læg dem på en varm tallerken - gerne tildækket.
Bøf:
2. Bank bøfferne let med håndroden og saml dem igen.
Dup dem tørre, fx med køkkenrulle og krydr dem let med
peber.
3. Lad smør og olie blive gyldenbrunt på panden.
Steg bøfferne ca. 2 minutter på hver side, hvis de gerne må
være lidt »blå« mod midten.
Ønskes de knap så røde, må du beregne ca 3 minutters
stegetid på hver side.
4. Læg bøfferne på et varmt fad, drys behersket med salt dæk
dem let til og lad dem således stå og trække i mindst 2-3 minutter.
Så når varmen at fordele sig i kødet, så det bliver pænt
rosa hele vejen igennem.
5. Kog panden af med bouillon, smag eventuelt til med salt
og peber, og hæld skyen ved bøfferne.
Fordel løgene over bøfferne med lidt grønt og server straks.
Hvide kartofler og agurkesalat er klassisk tilbehør. (Se Agurkesalat,
gammeldags).
Tips: Det mest engelske ved bøffen er den engelske sauce,
worcestershiresauce, der bør ledsage en engelsk bøf.
Se alle de bedste opskrifter med oksefilet
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------