Denne rejer scampi opskrift er den BEDSTE måde at lave rejer
badet i hvidløg, forårsløg, citron
smør sauce og lidt hvidvin - Det er en klassisk ret i det italienske køkken,
som er enkel og nem at lave.
Giver 8 forretter
# Ingredienser
675 g store
skalrejer (cirka 16)
6 spsk smør
4 spsk knust hvidløg
6 forårsløg, i tynde
skiver
60 ml tør hvidvin
Saft af 1 citron
8 store friske
finthakkede persillekviste
salt og peber
Citronskiver og friske persillekviste til pynt.
* Fremgangsmåde
1. For at pille
rejerne, bruger du fingrene til at løfte skallen løs ved benene på siden af
rejen.
Løft op over rejen
og ned på den anden side ved benene.
Skallen kan fjernes.
2. For at rense
rejerne, brug en filetkniv til at lægge et lille snit ned langs ryggen af
rejen; tag den mørke vene ud med knivens spids. (Det er nemmest under rindende
koldt vand).
Sæt rejerne til side.
3. For at få smørret
klart, smeltes det i en lille kasserolle over lav varme. Må ikke koge.
Fjern det hvide skum
der lægger sig på toppen.
Si smørret gennem et
ostelærred ned i en målekande af glas, så du har 7 cl.
Smid den mælkeagtige
rest i bunden af kasserollen ud.
4. Varm det klare
smør op i en lidt større gryde over mellemvarme.
Tilsæt hvidløg.
Kog op under omrøring i 1-2 min indtil det er blødgjort, men ikke brunt.
5. Tilsæt rejer, forårsløg,
vin og citronsaft; kog under omrøring indtil rejerne bliver lyserøde og er
faste og matte. 1-2 min på hver side. Må ikke koges for længe.
6. Lige inden
servering tilsættes hakket persille og der smages til med salt og peber.
Serveres i
muslingeskaller eller små gratinskåle. Pyntes hvis det ønskes.
Trin 1: Pil rejerne.
Trin 2: Rens
rejerne.
Trin 3: Si smørret
klart.
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
Se alle de bedste opskrifter med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------