Stenbiderrogn med citronfløde og sellerirösti er den mest
geniale forret. Eller til tapas, frokost eller andet i samme stil. Det er bare
elegant lækkeri
Til 4 personer.
# Ingredienser
1 knoldselleri
skallen af ½ citron
2 dl piskefløde
1 dl kalvefond
2 laurbærblade
lidt sellerisalt
1 bakke karse
200 g renset
stenbiderrogn
2 skiver durumbrød,
gerne med malt
lidt olie.
* Tilberedning
Vask og skræl
sellerien, skær 4 skiver på ca 1,5 centimeters tykkelse.
Skær skiverne i
firkanter på 5 x 5 centimeter.
Kog disse i fløde,
fond, sellerisalt og laurbærblade til de er møre,
det tager cirka 10 min.
Krydr
stenbiderrognen med fint salt og lidt friskkværnet peber.
Riv brødet i små
stykker, og rist dem sprøde på en pande i lidt olie.
Læg den lune selleri
på tallerkenen, og anret med
rogn, brødcroutoner
og karse.
SÅDAN RENSER DU
STENBIDERROGN
1. Fyld en stor skål
med koldt vand og en håndfuld salt, kom rognen i vandet,
og pisk løs med et
stort piskeris.
2. Efter 5 min vil
de fleste af rognens hinder have sat sig fast på piskeriset.
3. Lad nu rognen stå
i vandet i yderligere 5 min - det vil få de små hinder
til at flyde ovenpå.
Tag dem fra, og hæld rognen i en sigte.
4. Husk altid at
salte rognen bagefter - så holder den længere.
Se alle de bedste opskrifter med stenbiderrogn
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.