Forret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid, suppe: 45 min. Grilltid, fisk: ca 4 min. Svær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser til
Søtungebouillon
1 søtunge (300-400 g)
1 pighvar (300-400 g)
3-4 løg (ca 300 g)
2 fed hvidløg
30 g smør
1 kvist timian
3 hele peberkorn
2 hele koriander
1½ l lys bouillon
salt og peber
3 spsk olie eller lidt smør
1 tsk salt
1 citron
½ bdt persille
*
Sådan laves Søtungebouillon
1. Bed fiskehandleren om at flå og filettere søtungen og pighvarren.
Husk at få fiskehoveder, -skind og -ben med hjem.
2. Skyl fileterne kort og koldt og læg dem køligt, til de skal
bruges.
Hak fiskeskrog og -hoveder i mindre stykker med en kniv.
3. Pil løgene og skær dem i små tern.
Pil hvidløgene og snit dem fint.
4. Varm smørret i en gryde og svits løg og hvidløg 4-5 min, uden
at de tager farve.
5. Varm en pande godt op og brun fiskeskrog og -hoveder på panden
(uden fedtstof, hvis der bruges teflon).
6. Læg de brunede fiskeskrog m.v. oven på løgene sammen med timian,
peberkorn og koriander.
Hæld bouillon ved og læg låg på.
7. Lad suppen koge ved svag varme ca 45 min.
Si suppen og kasser det, som sidder i sigten.
Kom suppen tilbage i gryden.
Varm suppen igennem og smag til med salt og peber.
8. Sæt ovnen på grill.
Pensl fileterne med olie og drys med salt.
Læg fileterne på risten over bradepanden og grill dem ca 2 min.
på hver side tæt ved grillelementet. Eller steg dem i lidt smør på panden.
9. Hæld suppen i varme suppekopper eller dybe tallerkener.
Anret et stykke søtunge- og et stykke pighvarfilet til hver på
en varm tallerken.
Læg en citronrytter og lidt persille ved og server straks.
Tips: Søtunge bouillonen kan tilsættes lidt fløde lige
før serveringen.
Rejer eller jomfruhummerhaler kan også varmes heri kort før servering.
Lys bouillon, se fx Kyllingesuppe, enkel.
Se alle de bedste opskrifter med Søtunge
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------