Mange kokke - både
professionelle og amatører - foretrækker balsamicoeddike, fordi den giver fin
smag i dressinger. Fremstillingen sker med meget lang lagring på træfade. Jo
længere lagring, desto finere.
Tid: ca 25 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 escarole salathoved (endivie)
1 bdt. rucola salat
1Iz rosé salathoved
3 spsk olie
2 tsk fransk sennep
3 tsk balsamicovineddike
salt og peber
1 liter vand
2 tsk eddike
1 tsk salt
4 æg
1 bakke karse
* Fremgangsmåde
1. Skyl de
forskellige slags salat og riv bladene i mindre stykker.
2. Ryst eller pisk
en dressing af olie, sennep, balsameddike, salt og peber.
Spæd med lidt vand
hvis dressingen er for tyk.
3. Hæld vand, eddike
og salt i en gryde. Bring det i kog.
4. Hæld æggene (et
ad gangen) i en kop og lad dem forsigtigt glide ned i det kogende vand.
Når hviden efter et par minutter er stivnet tages ægget op med en hulske.
Gentag med de andre
æg.
5. Fordel salaten på
fire tallerken er. Dryp dressingen over.
6. Læg et pocheret
æg på hver tallerken. Drys med klippet karse.
7. Server med ristet
brød.
Tips: Hvis du mindsker vandmængden så det ikke
dækker æggene når de pocheres, får du vandspejlede æg. Dekorativt fordi man kan
se blommen.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------