Persillesylte
er en fyldig forret, som også kan bruges som frokostret eller på en buffet. Når
man planlægger en middag med en kold forret, som kan laves i god tid, er det
lettere at overkomme den varme hovedret.
12
personer. Er I 6, så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 1 time.
Køletid: 3-4 timer.
#
Ingredienser til Persillesylte med sennepsdip:
500
g sprængt, røget skinke eller hamburgerryg
lidt
olie til formen
8
blade husblas
100
g skalotteløg
½
dl hvidvinseddike
½
dl vand
1
bundt bredbladet persille
3½
dl tør hvidvin
salt
og peber
Sennepsdip:
4 spsk
grov sennep
200
g cremefraiche 38%
Tilbehør:
cornichoner
og brød
lidt
bredbladet persille til pynt
*
Sådan
laver du Persillesylte med sennepsdip
Kog
skinken i rigeligt vand i ca. 45 min. ved svag varme.
Lad
kødet trække i vandet i 10-15 min. mere.
Tag
kødet op, og skær det i små terninger.
Læg
terningerne i en brødform (1½ liter) smurt med olie.
Sæt
formen i køleskabet, og lad kødet køle af.
Læg
husblasbladene enkeltvist ned i en skål med koldt vand, og lad dem udbløde i ca.
5 min.
Hak
skalotteløgene fint, og kog dem med vineddike og vand i 5 min.
Tag
gryden af varmen.
Knug
vandet ud af husblasbladene, og lad dem smelte i den lune eddikelage.
Skyl
persillen, og pluk bladene af stilkene.
Blend
persillebladene (tag lidt fra til pynt) med hvidvin til ensartet konsistens.
Tilsæt
eddikelagen med husblas, og blend et par min.
Smag
lagen til med salt og peber, og hæld den derefter i formen med kødet.
Sæt
formen tilbage i køleskabet i 3-4 timer, til persillesylten er stivnet.
Rør
sennep og cremefraiche sammen, og smag til med salt og peber.
Løsn
persillesylten fra formen, og vend den ud på et skærebræt.
Skær
den i skiver, og server med sennepsdip, cornichoner og brød.
Her finder du flere opskrifter på dejlige forretter. Gå på opdagelse og
find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD