En let og alligevel lækker pastaret, som alle vil kunne
lide. Mangler du lidt inspiration? Udforsk
Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 50 min.
Kuverter: 4-6
# Ingredienser
375 g pennepasta
60 g smør
500 g skinkekoteletter skåret i terninger
4 forårsløg, skåret i skiver
250 g champignon, skåret i skiver
3,7 dl frosne ærter
1 spsk majsmel
3,1 dl cremefraiche
1,2 dl hønsebouillon
Hvidløgsdrys:
30 g smør
1 fed knust hvidløg
2,5 dl rasp
1,2 dl revet parmesanost
0,6 dl finthakkede friske urter
* Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 180 °C.
Pensl et 25 x 35 x 6 cm fladt ildfast fad med smør eller
olie.
Kog pastaen i rigeligt vand i en stor gryde i 12-15 min,
eller indtil den er mør.
Dryp den af og stil den til side.
2. Opvarm smørret i en stor gryde og tilsæt skinke,
forårsløg, champignon og ærter.
Svits det i 10 min, eller indtil champignonerne og ærterne
er møre.
Rør jævnligt i det imens.
3. Bland majsmelet med lidt vand.
Tilsæt cremefraiche, hønsebouillon og majsmel i de stegte
grønsager.
Rør i grydens indhold ved jævn varme i 2 min, eller indtil
det er jævnet lidt.
Tilsæt pasta og bland det godt. Øs pastablandingen op i et
fad.
4. Hvidløgsdrys: Opvarm smørret i en gryde og tilsæt hvidløg
og rasp.
Svits det i 2-3 min, eller indtil det har taget lidt farve.
Tag raspblandingen op af gryden.
Tilsæt ost og urter og bland det godt.
Drys hvidløgsdrysset over pastaretten.
5. Bag den i ovnen i 20 min, eller indtil den er gyldenbrun.
Prøv sammen med:
Hovedret: Tunbøffer
Dessert: Figen-
og pæretærte
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.