Tre slags melon, der kan pirre smagsløgene! Mangler du lidt inspiration? Udforsk Kogebog.dk med flest spændende opskrifter.
Forberedelsestid: 20 min + 2 timer marinering. Tilberedningstid: 4 min. Kuverter: 4
# Ingredienser
500 g lammefilet
1,2 dl soyasauce
0,8 dl brun farin
0,8 dl sesamfrø
2 spsk olie
1 lille kantalupmelon, skrællet og skåret i skiver
1 lille honningmelon, skrællet og skåret i skiver
1 lille vandmelon, skrællet og skåret i skiver
1,2 dl ingefærvin (eller sherry)
2 spsk groftrevet frisk ingefær
* Tilberedning
1 Puds kødet for overflødigt fedt og sener.
Hæld soyasauce, sukker og sesamfrø i en lille skål og pisk
det sammen.
Læg kødet i et fad og hæld marinaden over.
Dæk det til med husholdningsfilm og stil det i køleskab i 2
timer eller natten over.
Vend det af og til.
2. Opvarm olien i en wok eller gryde og steg det marinerede kød ved
jævn til høj varme i 4 min.
Vend kødet, så det bliver brunet på alle sider.
Lad det hvile i 5 min, før det skæres ud.
3. Hæld melonskiver og kød i en stor skål.
Bland vin og ingefær i og vend salaten forsigtigt.
4. Server straks salaten på et stort serveringsfad eller i
portionsskåle.
Prøv sammen med:
Hovedret: Stegt grønt med
couscous
Dessert: Bagte
pærer med mandelfyld
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.