Forret Tilbehør. Arbejdstid: 5 min. Kogetid: 7-8 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Majskolber, kogte
4 majskolber
1 spsk salt pr. l kogevand
Tilbehør: smør og salt
*
Sådan laves Majskolber, kogte
1. Fjern svøbet, dvs. de grønne blade, trådene og eventuelt
den nederste del af stokken.
Kornene skal ligge helt frit.
2. Bring rigeligt vand i kog, tilsæt salt og læg
majskolberne i.
Kog dem 7-8 min. afhængigt af størrelsen og om de kommer
direkte fra køleskab.
Hæld straks vandet fra.
3. Kom eventuelt en serviet eller et viskestykke om
majskolberne, så de holder sig varme, men vent ikke med at spise dem, så bliver
de tørre.
Server med (rørt) smør og salt.
Tips: Majskolber gnaves direkte fra kolben.
Stik en lille gaffel eller specielle majskolbe-holdere i
hver ende af kolben ved servering.
I stedet for at servere kolberne hele kan man pille kornene
af de kogte kolber og smørriste dem let inden servering.
Frosne majskolber skal tø igennem først, og derefter
behandles som friske.
Kan fryses. Holdbarhed: 12 måneder.
Grillstegte
majskolber
Pensl de for svøb befriede majskolber med olie og læg dem på
en rist ca
fra grill-element eller gløder.
Vend kolberne hyppigt og pensl af og til.
Grill kolberne få min., kornene skal netop begynde at tage
farve.
Server kolberne rygende varme med (rørt) smør, evt. irørt
lidt hakket persille.
Se alle de bedste opskrifter med Majs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm
køleskab, Mad til 1
person eller Mad på 30
min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------