En elegant lille gæsteret med spinat, æg, rejer og asparges i skøn forening. Den passer både som forret og som let frokostret.
Tid: ca 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
250 g spinat i hele blade,
frisk eller frossen
2 hårdkogte æg
1 ds. grønne asparges
(250 g)
500 g rejer med skal
SAUCE:
1 skalotteløg
1 spsk smør
1½ dl fiskebouillon (vand
+ terning)
1 dl tør hvidvin
1½ dl piskefløde
1 spsk smør
2 spsk flødeskum
* Fremgangsmåde
1. Skyl spinatbladene
godt og damp dem i en gryde med egen væde til de falder sammen.
Hvis du bruger frossen
spinat, går du frem som anvist på pakken.
2. Lad spinaten dryppe
af.
3. Kog æggene og lad
aspargesene dryppe godt af.
Optø rejerne, hvis de
er frosne og pil dem.
Pil æggene og skær dem
i både.
4. Pil løget og hak det
fint. Svits det let i smørret.
5. Hæld fiskebouillon
og hvidvin på. Kog ind til det halve.
6. Tilsæt fløden og kog
indtil der er 2 dl tilbage.
7. Smag evt. til med
salt og peber.
8. Pisk smørret i og
tilsæt flødeskum lige inden saucen skal serveres.
9. Læg spinaten på et
fad. Fordel æggebåde, asparges og rejer henover.
Server med saucen og
brød.
Tips: Hvis du vil gøre retten endnu mere eksklusiv,
kan du erstatte rejerne med 250 g hummer- eller krebsehaler.
Se alle de bedste opskrifter med Spinat
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------