Logo

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 

 
Jomfruhummeren er en delikatesse, hvis smag minder om almindelig hummer, dog har kødet en lidt finere konsistens. Det meste af kødet sidder i halen...
Ingredienserne til marinaden kan fås i flere supermarkeder og butikker.
4 personer

 
# Ingredienser
8 jomfruhummere
Peber

 
MARINADE:
1 spsk tandoori-karrypasta
1 tsk jordnøddepasta
1 spsk sesamolie
2 spsk kinesisk soja
1 tsk kai tang thailandsk marinade
1 dl majsolie
lidt gurkemeje

 
DESUDEN:
4 små træspid

 
TILBEHØR:
2-4 små porrer
1 bdt. bredbladet persille
lidt solsikkeolie

 
* Tilberedning

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 
1. Læg træspiddene i varmt vand og
lad dem trække heri½ time.
Tryk og knus jomfruhummerskallerne med hånden og
pil halerne ud.
Del halerne på langs og fjern tarmstrengen.

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 
2. Læg halerne i S-form og træk 4 halve haler
på hvert træspyd. Krydr med peber.

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 
3. Bland ingredienserne til marinaden, undtagen
majsolien, og kør den kort i blenderen.
Tilsæt majsolien lidt efter lidt.
Der skal ikke tilsættes salt!

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 
4. Læg spyddene i et fad og pensl
jomfruhummerhalerne med marinaden.
Lad dem trække et par timer.

Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade 
5. Skær porrerne i meget tynde julienne-strimler og
friter dem let gyldne i solsikkeolie.
Top dem op i små bunker og dryp af på fedtsugende papir.
Fritér ligeledes hele blade persille og dryp dem af.

 
Grillede jomfruhummere i orientalsk marinade
6. Grill halerne, enten på en pande, under ovngrillen
eller på havegrillen et par min på hver side.

 
VIN FORSLAG: Frisk og let parfumeret hvidvin fx Chardonnay fra Australien.

 
INFO: Jomfruhummer eller bogstavhummer er en op til 24 cm lang storkrebs, der findes i Kattegat og Nordsøen. Jomfruhummeren er i modsætning til hummeren rød, og dens klosakse er af samme størrelse med rækker af torne. Den lever i gangsystemer i mudderbund i 25-250 meters dybde.
Kai tang thailandsk marinade: Marinaden bruges normalt til kylling, og denne grilles over trækulsbål. Ingredienserne i marinaden er ingefær, gurkemeje og citrongræs.

 
Se andre gode opskrifter med Jomfruhummere

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.909 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her