Løg kan fås året rundt. Den stærke smag forsvinder, når du forkoger dem. Disse små appetitvækkere er fyldt med finthakkede svampe og hamburgerryg smagt til med ost og purløg.
Tid: 30 min, heraf ca
10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 store løg eller
6-8 mellemstore
vand
salt
FYLD:
1 ds. champignon (175 g)
1 gulerod
100 g hamburgerryg
uden ben
1 bdt. purløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
1 dl reven ost, fx
emmenthaler
1 dl syrnet fløde 9%
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene.
2. Kom løgene i
letsaltet kogende vand. Vandet skal dække løgene.
Lad dem koge til de
er knapt møre.
3. Skær et låg af
hvert løg og grav det meste af indmaden ud.
4. Hak indmaden
sammen med champignonerne, skrællet gulerod og hamburgerryg.
Det går lettest i
foodprocessoren.
5. Smag til med
purløg, salt og peber. Rør ost og fløde i.
Fyld løgene med
massen.
8. Stil dem i et
ovnfast fad. Drys evt. lidt mere ost over.
9. Gratiner de
fyldte løg ved 225 °C i ca 10 min.
Server løgene med
brød og salat.
Tips: Du kan også bruge fyldet til peberfrugter.
Forkog dem som anvist ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
Se alle de bedste opskrifter med Løg
Se alle de bedste opskrifter med Svampe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------