Logo

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 

 
Forel-fileterne anrettes med asparges, kammuslinger og to saucer.
4 personer

 
# Ingredienser
2 foreller a 300 g
4 store friske kammuslinger
8 grønne asparges

 
FYLD TIL FOREL:
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel
1 hakket skalotteløg

 
LAVENDEL-SKUM:
3 finthakkede skalotteløg
2 champignoner
10 lavendel-blade + 5 lavendel-blomster
15 g smør
1 dl tør hvidvin
¼ dl Noilly Prat
2 dl fiskefond
2 dl piskefløde
½ dl cremefraiche 38%
Salt og peber
lidt citronsaft

 
BEAUJOLAIS-FUMET:
½ liter rød Beaujolais
1 dl Tawny-portvin
½ tsk korianderfrø
½ bdt frisk timian
5 hakkede champignoner
5 hakkede skalotteløg
25 g smør

 
* Tilberedning

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
1. Skær fisken i fileter uden at fjerne skindet og
lav en lomme i bugen.
Kog ingredienserne til fyldet 1 min.
Tryk vandet fra og fordel det i lommerne.
Læg fileterne i små smurte forme, så hoved og hale mødes.

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
2. Til lavendel-skummet sauteres løg, svampe og
lavendel-blade i smør.
Tilsæt vin og Noilly Prat, kog ind til 1/3.
Tilsæt fond, kog ind til ¾, tilsæt fløde og
cremefraiche, kog til saucen tykner.
Blend og si saucen.

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
3. Kog alle ingredienserne til beaujolais-fumet'en,
undtagen smørret, ind til ½ dl og si den.
Lige inden serveringen jævnes saucen ved at koge
den op og piske lidt smør i over jævn varme.

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
4. Stil forel-formene på en rist over lidt fiskebouillon og
damp dem under låg i 10-15 min.
Skær de skyllede aspargesstængler i tynde skrå
skiver til ca. 2 cm fra hovedet.
Kog skiver og hoveder hver for sig 2-3 min i letsaltet vand.
Hold dem varme i vandet.

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
5. Varm lavendel-saucen igennem og
smag til med salt og peber.
Kom den i blenderen med citron og lavendel-blomster og
blend den let, til den skummer.
Rist kammuslingerne ½ minut på hver side i
lidt olie på en grillpande.
Dryp aspargesene godt af.

Forel med asparges og kammuslinger i lavendel-skum 
6. Vend de dampede fileter ud og
fjern forsigtigt skindet.
Anret med asparges og kammuslinger i midten af
skummet med en tynd ring af beaujolais-fumet.

 
INFO: Fumet er en type koncentreret madfond, der tilsættes saucer for at forbedre deres smag. Variationer er fiskefumet, vildtfumet og svampefumet og især trøfler.

 
VIN FORSLAG:
Let hvidvin, fx Alsace Riesling eller Franken Bacchus Trocken.

 
Se andre gode opskrifter med Forel

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.558 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her