Logo

Forårsruller med rejer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Forårsruller med rejer 

 
Denne velsmagende variant af forårsruller tilberedes med rejer, svitset med skalotteløg, gulerod, agurk, bambusskud og ris.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min. Tilberedning: 15 min.

 
# Ingredienser
2 spsk vegetabilsk olie
3 skalotteløg, meget fint hakkede
1 gulerod, i tynde stave
7 cm agurk, i tynde stave
60 g bambusskud, fint strimlet
125 g pillede, små rejer
90 g kogt, langkornet ris
1 spsk fiskesauce eller lys sojasauce
1 tsk sukker
2 tsk Maizena, rørt op i 2 spsk koldt vand
8 forårsrulleomslag, 25 x 25 cm
olie til friturestegning
salt og peber
blommesauce, tilbehør (se opskrift nederst)

 
PYNT
forårsløg
friske korianderkviste

 
* Tilberedning
1. Varm olien i en wok og tilsæt skalotteløg, gulerod, agurk og bambusskud.
Svits under omrøring i 2-3 min.
Tilsæt rejer og kogt ris og svits yderligere 2 min.
Krydres med salt og peber.

 
2. Rør fiske- eller sojasauce, sukker og Maizenajævningen sammen.
Kom det i wokken og kog under konstant omrøring i ca. 1 minut, til det er jævnet.
Lad det køle lidt af.

 
3. Fordel reje-grønsagsfyldet på forårsrulleomslagene.
Kanterne fugtes, og de rulles sammen, så de lukker helt om fyldet.

 
4. Varm olien til friturestegning og steg forårsrullerne, til de er sprøde og gyldne.
Afdryppes på køkkenrulle.
Server dem med forårsløgpensler og frisk koriander, ledsaget af blommesauce.

 
Næringsindhold:
Kalorier 388. Sukker 2 g. Proteiner 9 g. Fedt 25 g. Kulhydrater 33 g. Mættede fedtsyrer 6 g.


Forårsruller med rejer

Forårsruller med rejer

Forårsruller med rejer 

 

Forårsruller med rejer

 
Blommesauce
Denne tykke, fyldige sauce, som især er populær i det kantonesiske køkken, forhandles i glas og på dåse. Eller lav den selv:
#
12 friske (sveske)blommer
3-4 skalotteløg
50 g smør
¾ l vildtfond eller kalvefond
*
1 Udsten blommerne.
Smelt 40 g smør i en gryde og lad blommerne snurre heri et par min.
Tilsæt godt halvdelen af fonden og lad den koge 5 min med blommerne.
Passér dem gennem en sigte.

 
2. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Lad dem snurre klare i resten af smørret i en gryde.
Tilsæt blommefonden og resten af fonden og lad saucen koge lidt ind et par min uden låg.
Smag til med salt og peber.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Forretter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.634 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her