Logo

Duer naturel, Anettes redning og citronfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Duer naturel, Anettes redning og citronfromage

De mørke renæssancestole står i smuk kontrast til den lyse, hvide spisestue.

 
Duer naturel, Anettes redning og citronfromage

 
Annettes redning
Forretten »Annettes redning« serveret på de smukke blå tallerkener.
De er tyske og har været i familiens eje i mere end 100 år. Monogram og krone er fyrst Carolet Adelheits. Dessertbestikket er forgyldt dobbeltriflet sølv, København 1813.

 
#Ingredienser:
4 skiver franskbrød
4 salatblade
1 stort rødløg
2-3 tomater
2 glas dansk kaviar
4 skiver franskbrød
*

 
Franskbrød (ristet) smøres med smør, og herpå lægges salatblade.
Løg og tomater fintskæres eller hakkes og blandes, hvorefter det fordeles jævnt over salatbladene.
Herefter placeres et jævnt pænt lag dansk kaviar oven på tomat/løglaget, og til slut kan man placere en rå æggeblomme på kaviaren.

 
Duer naturel, Anettes redning og citronfromage

 
Skovduer naturel
(4 pers.)

 
# Ingredienser:
4 unge duer, helst skovduer
indmad fra duer, (evt. kylling) samt lidt svinekød (ca. 500 g)
50 g smør
1 savoykål
750 g kartofler
2 løg
200 g bacon
2 spsk olie
1 bdt timian
trøffel
pistacienødder
2 æg
1-2 dl fløde
salt og peber
*

 
Duerne brunes omhyggeligt i smør, herefter sættes de på et ildfast fad, der er smurt i smør.
Duerne sættes i ovnen i ca. 30 min. ved 200 °C.
De skal være dækket med aluminiumsfolie, indtil der mangler 5 min.

 
RÅSTEGTE KARTOFLER:
Rå kartofler skives og sauteres (steges) i olie, timian, salt og peber.
Løg og fintskåret bacon sauteres.
Lægges i lag i ovnfast fad og bages i ovn på 200 °C, til overfladen er sprød (ca. 45 min.).

 
FYLDT SAVOYKÅL:
4 blade savoykål blancheres.
Svinekød og indmaden fra duerne hakkes og blandes med fintskåret trøffel, hakkede pistacienødder, 2 æg og fløde (fløde til konsistensen er passende), smages til med salt og peber.
Farsen fordeles i de 4 blade savoykål, der bindes til og lægges i en gryde med lidt kalvefond eller fjerkræfond og damper ved svag varme ca. 15 min.

 
Duer naturel, Anettes redning og citronfromage
Dessert


Citronfromage
(4 pers.)
#
4 æg
100 g sukker
1½ citron
4 blade husblas
1 dl fløde
*

 
Æggeblommer og sukker piskes let og luftigt.
Hviderne piskes stive.
Fløden piskes.
1 citronskal fintrives,
1½ citron presses for saft.
Den udblødte husblas smeltes i citronsaft og -skal og tilsættes æggemassen.
Herefter vendes den stiftpiskede fløde og de stiftpiskede æggehvider i.
Det hele hældes i form eller krystalfad.
Fromagen kan afslutningsvis pyntes med flødeskum - alt efter smag.

 
Chokolademousse
(4 pers.)
#
100 g mørk chokolade
3 æggeblommer
1-2 spsk sukker
1 tsk reven appelsinskal
2 æggehvider
1½ dl piskefløde
*

 
Bræk chokoladen i stykker.
Smelt chokoladen over vandbad, (vandet må ikke koge).
Rør æggeblommer, sukker og appelsinskal godt sammen.
Pisk hvider og fløde hver for sig.
Vend chokoladen i æggemassen og vend derefter flødeskum og hvider i.
Fyldes i portionsglas eller dessertskål og afkøles min. ½ time.
Pynt: flødeskum, chokolade.

 
Opskrifter fra Brahetrolleborg



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 13.636 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her