Logo

Sylte - Kogebog.dk er bedst 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sylte - Kogebog.dk er bedst 💘 

 
Sylte og leverpostej hører til julebordets klassikere, men derfor kan man jo godt for variationens skyld prøve fx en lækker Kylling i persillesky, Andepostej, Grønsagsterrine eller Grønsagsrand.

 
# Ingredienser
2 svineskanke
et par kødfulde bovblade

 
Til kogning:
Beregn pr. liter vand:
1 spsk salt
5 hele peberkorn
5 stk hel allehånde
1 laurbærblad

 
Til sylten:
salt
2 løg
1 tsk stødt allehånde

 
* Tilberedning
Kom de rensede svineskanke samt bovblade i en gryde og
hæld vand på, så det dækker. Bring det i kog og skum godt.
Tilsæt salt og krydderier.
Lad det koge ved jævn varme under låg, til kødet er så mørt,
at det falder fra benene - det varer 1½-2 timer.
Tag kødet op af gryden og fjern brusk, ben og
overflødigt svær og fedt.
Skær kødet i små terninger og bland dem med pillede,
finthakkede løg, salt og allehånde.
Kom blandingen i en form eller skål.
Si kogelagen, bring den i kog og hæld den koghed på kødet –
er lagen ikke spilkogende, når den hældes på sylten, bliver
sylten ikke fast.
Læg et let pres på sylten (tallerken) og lad den stivne i køleskab.
Serveres med sennep, syltede rødbeder og groft brød.

 
Tips: Sylte kan fryses, men den bliver lidt mere løs i blandingen,
så den kan være vanskeligere at skære, smagen bliver dog ikke ringere.

 
Sylte, hvor der er tilsat husblas, er ikke fryseegnet.
Tænk på, at en sylte, som opbevares i køleskab, kun er holdbar i 3-4 dage.

 
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.185 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her