Strudel kender vi bedst som en østrigsk dessert med fx æble. Men her er en fin variant med sprøde
grønsager - originalt, ret nemt og lækkert. Hitter netop nu!
Tid: ca 45 min.,
heraf 20-25 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
1 plade butterdej
FYLD:
400 g hakket oksekød
2 spsk olie
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 tsk stødt kommen
½ spsk paprika
1 pk grønsagsblanding
fra frost (250 g)
2-3 dl reven ost
PENSLING: 1 æg
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
fyldet. Steg kødet i olien et par minutter.
Tilsæt salt, peber,
kommen og paprika.
2. Tilsæt
sommerblandingen, de behøver ikke at tø op først.
Lad dem stege med et
par minutter.
Rør rundt nu og da.
Tilsæt halvdelen af osten.
3. Rul butterdejen
ud på bordet eller på et stort skærebræt.
4. Læg fyldet i en
stribe midt på dejen.
5. Rul den sammen
til en tyk rulle og form den til en kringle eller ring.
Læg den på en bageplade med bagepapir.
Pensl med sammenpisket
æg og drys resten af osten over.
6. Sæt strudelen i
ovnen og bag den ved 200 °C 20-25 minutter.
7. Server retten med
en blandet salat.
Tips: I stedet for den store plade butterdej kan du
bruge 3 plader frosne, som rulles ud til en cirkel på ca 40 cm i diameter.
Se alle de bedste opskrifter med Butterdej
Se alle de bedste opskrifter med Ost
INFO: Strudel er en type wienerbrød med fyld, der normalt er
sødt. Strudel blev populært i 1700-tallet under det habsburgske monarki og i
det østeuropæiske køkken. De ældste opskrifter stammer fra 1696 i den
håndskrevne kogebog på Wienbibliothek im Rathaus. Wienerbrødet stammer fra
mellemøstlige kage.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------