En sval pie med
salte matjessild, rødløg, kvark og cremefraiche. Lidt klippet purløg på toppen
forhøjer både smag og synsindtryk. En festlig pie, som tilberedes uden ovn - og
gerne dagen i forvejen. Retten er nem og god
Tid: ca 20 min + 3-4
timer i køleskabet. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3 mdr. 8 pers.
# Ingredienser
BUND:
200 g groft brød
75 g smør
FYLD:
4 blade husblas
200 g matjessild eller
lign
1 rødløg
250 g kvark
3 dl cremefraiche
1 knsp peber
½ bdt. purløg
* Fremgangsmåde
1. Smuldr brødet i
foodprocessoren.
Smelt smørret og rør
det i brødkrummerne.
2. Kom blandingen i
en springform ca 24 cm i diameter.
Tryk det ud til en
fast bund. Stil formen koldt.
3. Udblød husblassen
i koldt vand ca 10 min.
4. Lad sildene
dryppe af, men gem væden. Hak sildene fint.
Pil løget og hak
det.
5. Bland sildene med
løg, kvark og cremefraiche.
Smag til med peber
og lidt væde fra sildene.
6. Kram husblassen
op af udblødningsvandet og smelt den i vandbad.
Rør den smeltede
husblas i cremen.
7. Hæld fyldet i
formen.
Stil den tilbage i
køleskabet så den kan stivne. Det varer 3-4 timer.
8. Hak purløget og
drys det over pien.
9. Tag ringen af
formen og server pien på et fad.
Tips: I stedet for matjessild kan du bruge andre
typer marinerede sild, fx løgsild.
Se alle de bedste opskrifter med Pie eller Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------