Logo

Påskefrokost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Påskefrokost


Dæk et smukt frokostbord og server nogle af de klassiske påskeretter med sild, æg og skinke. I år bliver det kun påske én gang! Alle 6 opskrifter er til 6 personer.


Indholdsfortegnelse:

Sennepsstegte sild i lage

Røget laks med rygeostecreme, agurk og radiser

Spinatsalat med æg og brød

Ovnbagt skinke

Persillebagte jordskokker og kartofler

Rabarber-kokoskage.

 

Sennepsstegte sild i lage

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.

 

# Ingredienser til Sennepsstegte sild i lage:

6 ferske sildefileter

1 spsk sennep

75 g groft durummel, fuldkornshvedemel eller rugmel

smør og olie (til stegning)

salt og peber

 

Lage:

1 dl eddike

1 dl sukker

1 dl vand

1 spsk sennepskorn

1 tsk salt

½ tsk hel sort peber

1 rødløg (i tynde skiver)

 

Tilbehør: rugbrød

*

 

Sådan laver du Sennepsstegte sild i lage:

Klip finnerne af sildefileterne og krydr dem indvendigt med salt og peber.

Smør dem indvendigt med sennep og luk dem på den korte eller lange led.

Vend dem i mel blandet med salt og peber og steg dem gyldne på en pande med smør og olie i 4-5 min. på hver side.

Læg dem i et dybt fad.

Giv eddike, sukker, vand og krydderier et opkog og tilsæt rødløg.

Kog det igennem og hæld det over sildene.

Server dem varme, lune eller afkølede med rugbrød.

 

Spinatsalat med æg

Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 5 min. Ikke fryse-egnet.

 

# Ingredienser til Spinatsalat med æg:

150 g frisk spinat

1 hoved rød salat

3 æg (smilende eller hårdkogte)

3-4 skiver brød (uden skorpe)

1 spsk olie (eller smør)

 

Dressing:

1 skalotteløg (finthakket)

1 spsk dijonsennep

2 spsk rødvinseddike

3 spsk olie

salt og peber

*

 

Sådan laver du Spinatsalat med æg:

Pluk spinaten fri for grove stilke og skyl den grundigt i flere hold koldt vand.

Slyng den tør.

Skyl og slyng de røde salatblade og pluk dem i mindre stykker.

Pil æggene og del dem i både.

Riv eller skær brødet i mundrette stykker og rist dem gyldne på en pande med smør eller olie.

Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber.

Vend spinat og salat sammen med dressingen og anret på et fad.

Fordel æggene på salaten og drys med brødcroutoner.

 

Jordskokker og kartofler med persille

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 35 min. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Jordskokker og kartofler med persille:
500 g kartofler (tynde skiver)
500 g jordskokker (tynde skiver)
2 dl bouillon
1½ dl piskefløde
1 bdt persille
1 fed hvidløg (pillet)
salt og peber
*
 
Sådan laver du Ingredienser til Jordskokker og kartofler med persille:
Giv bouillonen et opkog og vend kartofler og jordskokker i.
Lad dem simre i 5 min. og tag dem op med en hulske.
Tilsæt fløde og kog det igennem.
Blend saucen sammen med skyllet persille og hvidløg og smag til med salt og peber.
Vend kartofler og jordskokker i og fordel det hele i et smurt, ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen ved 225 °C (sammen med skinken) i 20-25 min. til grønsagerne er møre og overfladen gylden.
 
Påskefrokost 
 

Ovnbagt skinke

Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 1½ time. Fryse-egnet.
 
# Ingredienser til Ovnbagt skinke:
1 saltet og letrøget skinke (1500 g)
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
75 g farin
2-3 spsk balsamico
1 fed hvidløg (knust)
1 tsk chiliflager
salt og peber
*
 
Sådan laver du Ovnbagt skinke:
Skær sværen af skinken og rids fedtlaget på kryds og tværs.
Læg den i en bradepande og hæld lidt vand i bunden.
Sæt den i ovnen ved 160 °C, og lad den stege til en centrumstemperatur på 74 °C (ca. 1½ time).
Rør appelsinskal og saft sammen med farin, balsamico og krydderier.
Fordel marinaden over skinken og brun den i ovnen ved 225 °C i ca. 15 min.
 

Røget laks med rygeostcreme

Arbejdstid: 20 min. Ikke fryse-egnet.
 
# Ingredienser til Røget laks med rygeostcreme:
250 g røget laks (skiver)
1 agurk
175 g rygeost
1 dl piskefløde
1 bdt radiser
salt og peber
Tilbehør: rugbrød eller surbrød
*
 
Sådan laver du Røget laks med rygeostcreme:
Halver agurken og skrab kernerne ud i en sigte over en skål.
Pres saften af kernerne.
Rør rygeosten sammen med ½ dl agurkesaft.
Pisk fløden til let skum og vend den sammen med rygeosten.
Smag til med salt og peber.
Anret laksen med rygeostcreme og små tern af agurk og radiser.
Giv rugbrød eller surbrød til.
 

Rabarber-kokoskage

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 1 time og 15 min. Fryse-egnet.
 
# Ingredienser til Rabarber-kokoskage:
150 g smør
150 g rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg
150 g hvedemel
150 g kokosmel
2 tsk bagepulver
% tsk salt
2 dl cremefraiche (eller yoghurt)
500 g rabarber
100 g rørsukker
 
Pynt:
flormelis, mynte eller spiselige blomster
*
 
Sådan laver du Rabarber-kokoskage
Pisk smør, sukker og vanilje cremet og pisk æggene i et ad gangen.
Bland mel, kokos, bagepulver og salt og vend det i dejen skiftevis med cremefraiche eller yoghurt.
Skær de rensede rabarber i små stykker og vend dem med sukker.
Vend de sukrede rabarber i dejen og fyld den i en smurt form (26 cm).
Bag kagen midt i ovnen ved 180 °C i 1 time og 15 min.
Tjek med en tandstikker om den er gennem bagt og stil den til afkøling på en rist.
Pynt kagen med sigtet flormelis og mynteblade eller blomster.


Her kan du se flere retter og gode råd i TEMAER.
 



 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 37.570 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her