Dette er en fiffig måde at bruge en rest kogte kartofler på. Kombiner dem med skinke, ost og broccoli og du har en herlig middagsret.
• Kartofler har mange gode kulhydrater • Broccoli indeholder
to vigtige ting: kalcium og kostfibre.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
150 g kogt skinke
400 g kogte kartofler
½ tsk flydende margarine til gryden
25 g forårsløg
2½ dl små broccoli buketter
100 g lagret, mager ost
75 g kvark
¼ dl skummetmælk
½ dl syrnet fløde 9%
2 spsk reven parmesanost
¼ tsk friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 175 °C.
Smør et ovnfast fad med margarinen og stil det til side.
2. Rens forårsløgene og skær dem i ringe.
Skær kartofler og skinke i tern.
Damp broccolibuketterne.
3. Bland 75 g af osten med kvark, mælk, syrnet fløde,
forårsløg, parmesan og peber. Bland det godt.
4. Bland kartofler, broccoli og skinketern i osteblandingen.
Rør det godt sammen.
Kom kartoffelblandingen i det ovnfaste fad og glat
overfladen.
Drys resten af osten over.
5. Dæk fadet tæt med alufolie. Bag i ovnen ca. 20 min.
Tag folien af, og bag til alt er gennemvarmt og
overfladen gylden, yderligere ca. 10 min. Server straks.
Forberedelse
Denne ret kan forberedes, frem til og med trin 3.
Dæk med folie og opbevar på køl i op til en dag i forvejen.
Lad blandingen få stuetemperatur og følg anvisningen fra
trin 4.
Kartoffel- og skinkepande:
Pr. portion: Energi: Kcal 259 = kj 1087
Kulhydrat 17 g Protein 23 g Fedt 11 g (38%) Fibre 3 g
Tips:
Portionsgratiner: Fordel kartoffelretten i fire skåle,
dæk med alufolie og bag 10 min.
Fjern folien og bag yderligere 5 min.
Riv en stor portion ost ad gangen for at spare tid.
Læg osten i en plastboks med låg, eller i plastposer.
Opbevar på køl i 2 uger eller frys ned i op til en måned.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..