Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid i alt: 12-15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Som frokostret: 3 personer Som hovedret: 2 personer.
# Ingredienser
til Kantarelomelet
200 g friske kantareller
5 æg
2 spsk koldt vand
50 g smør
salt og hvid peber
Drys: hakket persille
*
Sådan laves Kantarelomelet
1. Skær det nederste af kantarelstokkene og børst svampene
rene med en blød børste.
Skyl dem kun kort under rindende vand, hvis de er meget
snavsede, og tør dem let i et viskestykke.
Skær de største svampe i halve eller kvarte.
2. Smelt halvdelen af smørret på en pande.
Kom kantarellerne på panden og rist dem få min. ved jævn
varme.
Krydr med salt og peber.
Dannes der meget væde, må noget hældes fra.
Tag kantarellerne af panden.
3. Pisk æggene sammen i en skål, pisk vandet i.
(evt lidt af det afsvalede kantarelvand. Det gråfarver lidt,
men smager godt).
Krydr med salt og peber og vend kantarellerne i
omeletmassen.
4. Smelt det resterende smør på panden.
Hæld svampe-omeletmassen på panden.
Flyt lidt rundt på den med en træslev eller spatel i
begyndelsen, men hold op, så snart omeletten stivner mod bunden.
5. Bag omeletten igennem sådan, at den stadig er fugtig på
overfladen.
Lad den herefter straks glide over på et varmt fad. Bliver
den på panden, steger den videre.
6. Omeletten kan foldes, mens den flyttes.
Hold panden skråt over mod fadet og bank på pandens skaft,
så omeletten glider af.
Vip panden, når omeletten er halvt ovre på fadet, så
omeletten foldes midt over.
Drys med hakket persille og server straks.
Tips: Kantarellerne kan eventuelt steges sammen med
100 g bacon, der er skåret i små stykker.
Man kan også bruge kantarellerne som fyld, dvs. stege
omeletten for sig og lægge de svitsede kantareller på, når omeletten foldes og
serveres.
Se alle de bedste opskrifter med Kantarel
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------