Logo

Kalkunsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunsalat 

 
Frokost Forret Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.  

 
# Ingredienser til Kalkunsalat:
ca 300 g kogt kalkunked, gerne bryst
1 icebergsalat eller wondersalat
2-3 stængler blegselleri
¼-½ agurk
1 rød peber frugt
100 g friskbælgede ærter eller fine, frosne
Thousand Island dressing:
1 rød peberfrugt
200 g mayonnaise
2 spsk sød chilisauce
2 spsk piskefløde
1 spsk konc. tomatpuré
1 tsk revet løg
½ tsk sød paprika
salt og hvid peber
Endvidere: 1 bdt purløg
Tilbehør: Flûtes eller ristet brød
*
Sådan laves Kalkunsalat:
1. Skær kalkunkødet i strimler.
Fjern de yderste grove blade på salaten, del den i kvarte, skyl den koldt og slyng den tør, før den skæres i strimler.
Skær blegsellerien i tynde skiver.
Skræl, flæk og udkern agurken og skær kødet i tern.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner og skær den i smalle strimler.

 
2. Kom det meste af den grønne salat i bunden af en stor salatskål og bland resten med kalkunkødet, de findelte grønsager og ærterne.
Tag lidt rød peberfrugt fra til pynt.
Fordel blandingen oven på den strimlede salat i skålen.

 
Thousand Island dressing:
3. Skyl peberfrugten 'og befri den for frøstol og kerner og hak halvdelen meget fint eller mal den gennem en persillekværn over en skål, så saften (og farven) ikke går til spilde.
Rør mayonnaisen med chilisauce, piskefløde, tomatpuré, revet løg og paprika.
Tilsæt den malede peberfrugt og smag til med salt og peber.

 
4. Hæld lidt af dressingen over salaten, drys med fintklippet purløg og pynt med strimler af rød peber.
Server resten af dressingen til, sammen med Flûtes eller ristet brød.

 
Tips: En rest stegt kalkun kan erstatte den kogte.
Salaten kan varieres med fx kogte, grønne bønner, champignon, tomater og hårdkogte æg i både.
Halvdelen af mayonnaisen kan erstattes af cremefraiche, A-38 eller ymer.
En mindre fed variant af salaten opnås ved at erstatte Thousand Island dressingen med fx Fransk dressing

 
Amerikansk kalkunsalat:
Bland det strimlede kalkunkød med 2 æbler skåret i tern, ¼ groftrevet selleri og et salathoved i strimler.
Vend det i en dressing af halvt mayonnaise og halvt flødeskum smagt til med appelsinsaft, salt og peber.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 13.112 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her