Frokost Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ½ time Kogetid, ris: 20 min. Ovntid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Kålblade, fyldte, indiske
8 kålblade (hvidkål eller savoykål)
Risfyld:
100 g langkornede ris (ca 1¼ dl)
2½ dl vand
1 løg
1½ spsk olie
2 dl tomatjuice
30 g rosiner
½ tsk tørrede koriander
30 g hasselnøddekerner
1 spsk hakkede mynteblade
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kålblade, fyldte, indiske
1. Kog risene i vandet i 20 min. under låg for svag varme.
Tag gryden fra varmen.
2. Kog hvidkålsblade i rigeligt letsaltet vand et par min.,
de skal netop blive bøjelige.
Kog dem ad et par gange.
Lad bladene dryppe af.
Fjern den grove midterribbe.
Savoykålblade skal kun lige dyppes i kogende vand.
3. Pil løget og skær det i små terninger.
Varm olien op i en gryde og svits løget klart.
Tilsæt tomatjuice, rosiner, koriander og de kogte ris.
Lad blandingen simre, til juicen er opsuget.
Sæt ovnen på 200 °C.
4. Hak nødder og mynteblade og vend det i risblandingen.
Smag til med salt og peber.
5. Læg kålbladene, så hullet fra midterribben er dækket.
Kom en skefuld risblanding på hvert blad og rul det pænt
sammen.
Læg pakkerne i et ovnfast fad, med sammenføjningen nedad, og
hæld bouillon ved og dæk med alufolie.
6. Sæt fadet midt i ovnen 15 min.
Server straks med Grønsagscoulis
og evt små kartofler eller bagte tomater.
Tips: Kålbladene kan steges på panden i lidt olie ved
svag varme, til de er gyldne og gennemvarme.
Retten kan forberedes til og med punkt 5. i god tid.
Beregn lidt længere ovntid hvis kålpakkerne er helt kolde
når de sættes ind.
Se alle de bedste opskrifter med Kål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------