Blomkål Polonaise kan også tilberedes med blomkålsbuketter i
stedet for med et helt hoved. Disse skal da kun koge i 5 minutter og vendes i
æg-raspblandingen på panden.
Forret Frokostret. Arbejdstid: 10 min. Kogetid: 10-20 min
efter størrelse. Let at lave. Lav pris.
(4 personer)
# Ingredienser til Blomkål Polonaise
1 fast blomkålshoved
1-1,5 l vand
1 tsk salt
Sauce:
50 g smør
2 spsk rasp
1 bdt persille
1 hårdkogt æg
* Sådan laves Blomkål Polonaise:
1. Fjern eventuelle blade og det nederste af stokken.
Læg blomkålen i koldt, letsaltet vand i 15 minutter, så
eventuelle små dyr kan trække ud.
Skyl blomkålen.
2. Bring vand og salt i kog.
Kom blomkålshovedet i og kog det under låg, til det er mørt.
Det skal stadig være lidt fast.
Tag det op og lad det dryppe af.
Læg eventuelt et rent (viske)stykke omkring, så holder det
sig tørt og varmt.
3. Hak æg og persille og bland det.
Krydr med salt og peber.
4. Rist raspen gyldenbrun og sprød i smørret på en pande.
Tilsæt persille-æggeblandingen og vend det hele igennem på
panden.
5. Læg det kogte blomkålshoved på et serveringsfad.
Fordel pandens indhold over og server straks.
Server smeltet eller rørt smør til.
Tips: Reven parmesanost og godt landbrød kan serveres
til.
Se flere
opskrifter med Blomkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.
INFO: Polonaise er også en polsk selskabsdans i livlig
tredelt takt med energisk rytme, benyttes ofte til indmarcher og processioner
(fx Kom så børn, 1-2-3 og rundt i en polonæse)
----------- ooo OÔO ooo -----------