Frokost. Arbejdstid: ca. 40 minutter. Let at lave. Høj pris.
(4 personer)
# Ingredienser til
Asparges med røget skinke:
600 g friske, grønne asparges
(tilsvarende mængde frosne eller fra dåse)
salt
Endvidere.
8 tynde skiver kogt, røget skinke
1 dl piskefløde
Til gratinering:
4 spsk reven (parmesan)ost
25 g smør
* Sådan laves
Asparges med røget skinke:
1. Bræk den nederste, evt. træede ende af aspargesene, hvis
der bruges friske.
Skyl dem i koldt vand.
Hvide asparges skal skrælles. Grønne asparges skal ikke
skrælles.
2. Læg dem i kogende, letsaltet vand og kog dem 3-4
minutter, efter tykkelse.
Tag aspargesene op med en hulske og omvind dem med et rent
viskestykke, så holder de sig tørre og varme.
3. Fordel aspargesene i 8 portioner.
Rul en skinkeskive omkring hver portion og læg dem i et
smurt, ovnfast fad.
4. Hæld fløden over, drys med den revne ost og fordel
smørklatter øverst.
5. Sæt fadet i en 225 °C varm ovn og gratiner i 8-10
minutter.
Overfladen skal være gylden, men ikke brun, så smager osten
bittert.
Server straks.
Tips:
Hvide asparges kan erstatte de grønne, Se om Asparges.
Om vinteren kan man vælge (kogte) skorzonerrødder.
Se flere opskrifter
med Asparges
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------