Forret Frokost. Arbejdstid: 50 minutter Skal hvile: 1 time. Bagetid i alt: 40 minutter.
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (4 personer)
# Ingredienser til Ansjostærte
fra Provence:
Dej:
smør
hvedemel (ca. )
grahamsmel ()
1-2 spsk koldt vand
1/2 æg
Fyld:
6-8 ansjosfileter i lage 5 løg (ca. )
2 fed hvidløg
6 tomater
1 tsk tørret timian
10 udstenede sorte oliven
salt og peber
reven parmesanost
½ dl olie
Tærteform:
* Sådan laves Ansjostærte
fra Provence:
1. Bland hvede- og grahamsmel og smuldr fedtstoffet grynet
heri.
Tilsæt vand og æg og saml dejen hurtigt. Stil den køligt i
ca. 1 time.
Fyld:
2. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
Kom olien på nær 1 spsk i en tykbundet gryde, kom hakket
eller presset hvidløg i sammen med løgringene, og lad det snurre for svag
varme, til løgene er møre og klare, vend af og til, løgene må ikke blive brune.
Tag gryden fra varmen.
3. Hak ansjosfileterne fint og kom dem i løgblandingen
sammen med timian.
4. Skold og flå tomaterne.
Skær tomatkødet i små stykker og steg dem i resten af olien.
Lad dem småkoge uden låg, til væden er fordampet, og det er
blevet en tæt pure.
Smag til med salt og peber.
5. Sæt ovnen på 200 °C.
Rul dejen ud på et meldrysset bord.
Beklæd en tærteform med dejen, prik tærtebunden med en
gaffel og forbag den i 10 minutter.
6. Drys 1 spsk parmesanost på den forbagte bund.
Kom derefter løgblandingen og til sidst tomatmassen på.
Læg de sorte oliven øverst, drys med resten af osten og bag
tærten i ca. 30 minutter.
Server gerne tærten med en grøn salat.
Tips: Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se flere
opskrifter med ansjos
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------