Rismelsgrød er let at lave til morgenmad med få
ingredienser. Grøden er hurtig at lave med rismel, også er den godt alternativ
til havregrød.
Til 4 Personer
# Ingredienser til rismelsgrød:
2½ dl rismel – knækkede risgryn (cirka 175 g)
1½ l mælk
½ tsk groft salt
*
Sådan laver du rismelsgrød:
Som det første skal du blandt rismelet med mælken i en
gryde.
Det er vigtigt, at du bruger mælk, når du laver grøden og
ikke vand, som bruges i havregrød.
Grøden skal koge i cirka ti minutter – til den har den helt
rigtige grødede konsistens.
Husk at røre i gryden med jævne mellemrum, så grøden ikke
brænder på.
Til slut skal grøden smages til en smule salt, og så er din
grød klar til servering.
Grøden serveres lun og kan med fordel portions-anrettes, så
fremstår den meget præsentabelt.
Tips til rismelsgrød
Til rismelsgrød serverer man typisk kanelsukker til. Grøden
kan også serveres med hakkede nødder, som fx mandler eller hasselnødder.
Tørrede tranebær kan også være en ide, som man med fordel kan strø hen over sin
grød, for at give den mere smag og et flot farve spil. Det er jo vigtigt, at
det tager sig godt, da vi også spiser lidt med øjnene. Så brug den fantasi i
forhold til at brugen forskellige former for nøder, frisk eller tørret frugt.
Hvis du ikke er så meget til denne grød, så prøv klassikeren
havregrød, fx serveret med sukker eller frisk frugt som blåbær eller banan.
Du
kan finde en opskrift på havregrød her.
Velbekomme, og god fornøjelse.