På meget lidt plads og i stuetemperatur kan du uden større besvær lave dine egne spirer.
• Under væksten stiger indholdet af vitaminer og mineraler i
spirerne. De sprøde spirer kompletterer næringsindholdet i maden, specielt i
vintertiden.
1. Foruden frø fra korn og bælgfrugter egner frø af sennep,
radise, sesam, solsikke, boghvede og græskar sig også til at spire.
2.Begynd altid med at skylle frøene grundigt. Hæld dem
derefter op på et fad og lad dem trække nogle timer i koldt vand.
3. Spul så frøene i koldt vand. Lad dem dryppe godt af og læg
dem dernæst i en speciel spirebakke.
4. Frøene spirer efter 2-7 dage (afhængig af, hvilken sort
frøene er). I den tid skal de daglig spules med koldt vand.
5. Læg de færdige spirer i en skål med koldt vand. De frø og skaller,
som flyder op til overfladen kasseres. Spirerne lader man dryppe af i en sigte.
6. Trækketider:
12 timer for bønner, ærter, kikærter, linser, mungbønner, sojabønner,
rug og hvede.
4-6 timer for sesamfrø, solsikkekerner, havre, hirse, karse,
radise, sennep og boghvede.
12-18 timer for græskar, de skal have den længste trækketid.
7. Vandingsråd:
Karse, radise, sennep og boghvede skal spules 1 gang pr.
dag.
Bønner, havre, hirse, rug, sesam og hvede spules 1-2 gange
pr. dag.
Ærter, kikærter, græskar, linser, mungbønner og solsikkekerner
spules hver især, 3 gange pr. dag.
Se alle de bedste
tips og gode råd her: Info
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.