Krikand er en trækfugl og en af vore almindeligste svømmeænder. Det er vor mindste andefugl, og derfor genkendelig alene på sin størrelse. Den er ikke større end en fuldvoksen due.
Den skal plukkes, ikke flås, og er den i god foderstand, det
vil sige buttet bryst og fint fedtlag, behøver den ikke omvindes med spæk ved
stegning. Det kan i det hele taget undgås og erstattes med rigeligt smør. Spæk
kan godt stjæle lidt af smagen fra den sarte fugl.
En ung krikand er færdig på 30-40 min., men den skal stege,
til låret løsner let og den udpiblende saft er klar. Ønskes anden rosa, skal
den udpiblende saft være rosa. Set på baggrund af de senere års
fjerkræbakterier (campolybakter) er det sikrest at stege alt fjerkræ igennem,
hvilket ikke betyder, at det skal oversteges. Hold nøje øje med, hvornår tidspunktet
er inde, lad aldrig bare anden stå og stege tør. Krikanden steges hel, men
oftest serveres kun selve det hvælvede bryst, der klippes fra ryggen i begge
sider, når fuglen anrettes. Den ses af og til frossen uden for sæsonen.
Jagtsæson: 1.9-31.12. (se: Jagttider, generelle)
Kan fryses. Holdbarhed: 8-10 måneder.
Se de bedste opskrifter med Krikand
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------