Der skelnes mellem to
arter kirsebær herhjemme, nemlig sødkirsebærret og surkirsebærret, det sidste kaldes
også syltekirsebær. Syltekirsebærer altid helt røde.
Sødkirsebær findes både som gule, rød-gule og røde.
Højsæsonen for kirsebær er juli-august, men der importeres kirsebær fra Italien
allerede i det tidlige forår.
Kirsebærtræet er i slægt med mandeltræet. Det kirsebær, vi kender i dag, nedstammer fra det uspiselige fuglekirsebær, og det ses her i landet i to hovedsorter, nemlig sødkirsebærret og surkirsebærret (syltebær).
Morel, der er en flamsk sprogversion af det latinske amarus,
der betyder bitter, betegnede før i tiden sure kirsebær med mørk saft. Det
bruges nu (og nogle mener fejlagtigt) om søde kirsebær.
De bedste spisebær er Hedelfinger, et mørkerødt, fast,
saftigt og meget velsmagende bær. Gode er også Merton Glory og Sam.
Surbær koncentrerer sig i disse år om Kelleriis, skyggemorel
og Stevns. Men der krydses og forædles til stadighed.
Kirsebærsæsonen begynder henimod slutningen af juni, først
med spisebærrene, senere med syltebærrene. Husk at tilsætte kerner fra stenene til syltetøj; det giver smag af mandler.
Kirsebær kan fryses, og de bruges industrielt til frugtvin,
marmelade og likør.
Kirsebær spises først
og fremmest naturel, men bruges også til syltning, saft, dessert og bagværk, og
i industrien til vin- og likørfremstilling.
Kirsebærudstener (set
til 80 kr i Imerco)
Se de bedste opskrifter med Kirsebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------