Kinaløg ligner lidt purløg, men bladene er fladere og danner ikke rør. Smagen er en blanding af løg og hvidløg. De små, hvide, skærmformede blomster og »løget« kan også spises. Kinaløg bruges i salater og kan fryses. Det vokser rigt i varmere egne, men kan også vokse herhjemme i beskedent omfang. Det må ikke forveksles med forårsløg (spring onion), der ellers også bruges
meget i det kinesiske køkken.
Kinaløg ligner og bruges som purløg, den har blot bredere og
græslignende blade. Men kinaløg smager som hvidløg og er noget højere i væksten
end purløg.
Kinaløg har hvide blomster.
Dyrkning: Kinaløg sås i det tidlige forår og udplantes på et
grosted i fuld sol eller halvskygge.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------