Arbejdstid: 45 min. Tørringstid: ca 24 timer. Tørringstid i varmluftovn: ca 4 timer. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Karljohan svampe, tørring af
1 kg friske Karljohan svampe
Et net eller en fin rist eller tynd tråd
*
Sådan tørres Karljohan svampe
1. Skær rodskiven af svampene og børst dem omhyggeligt rene.
Ormstukne og beskadigede dele må bortskæres.
Undgå vand til rengøringen. Tør dem eventuelt rene med et
fugtigt klæde.
2. Skær svampene i skiver og bred dem ud på et perforeret
underlag, et net eller en rist, så luften kan cirkulere om dem.
Svampene kan også trækkes på en tynd bomulds- eller
nylonsnor.
Sørg for at de ikke ligger/hænger for tæt.
3. Stil eller hæng svampene på et tørt lunt sted, fx over en
radiator eller et oliefyr, hvor den varme luft kan tørre dem nænsomt.
Luften må ikke være for varm, så klasker svampene sammen.
Svampe kan også tørres i varmluftovn på en perforeret
bageplade eller rist.
Sæt ovnen på 50 °C og lad svampene tørre ca 4 timer, eller
til de er helt tørre og sprøde.
4. Svampene er gennemtørre, når de kan smuldres mellem to
fingre.
Opbevar de tørrede svampe i poser eller glas på et tørt
sted.
Tips: En almindelig ovn kan ikke bruges, fordi luften
her ikke cirkulerer.
Tørrede Karljohan svampe har en stærkere aroma end friske.
De kan bruges i supper, saucer og andre retter, hvor svampe
indgår.
De udblødes i koldt vand i ca 1 time. Udblødningsvandet kan
også bruges.
Tørrede svampe kan pulveriseres til svampemel, som er
velegnet til fx panering.
25 g tørrede Karljohan svampe svarer til ca 250 g friske.
Til retter, hvor svampen spiller hovedrollen, fx i
stuvninger, bør friske altid foretrækkes.
Tørrede svampe kan holde sig i flere år.
Se de bedste opskrifter med Karljohan svampe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------