Kallun er betegnelsen for drøvtyggernes »4. mave«, det bageste afsnit, kaldet løbemaven, og et stykke af fedttarmen. Man bruger kallun fra unge dyr, det vil sige hovedsagelig kalve- og lammekallun. Det tilberedes som suppe eller lys stuvning (frikassé) med nye grønsager. Det er altså i sin
oprindelse, før frysealderen, udpræget forårs- og sommermad.
Kallun fås ikke i almindelig handel, det skal bestilles. Det
skal skrabes grundigt under rindende, koldt vand og herefter ligge et par timer
i koldt vand. Det er ikke noget appetitligt arbejde, men det istandgjorte
kallun er lys og fin. Måske kan man få sin slagter til at påtage sig det
krævende rengøringsarbejde. I Sydeuropa kan kallun købes i små og store mængder
gjort i stand, lige til at tilberede.
Herhjemme bruges det mest i dyremad.
Se de bedste opskrifter med Kallun
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------