Logo

Gråsej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gråsej 

 
Gråsej, Pollachius virens, kaldes også bare sej. Det er en stor torskefisk, der lever i saltvand. Den har underbid og ingen - eller en meget lille - skægtråd. Farven er grøngrå med lys til hvid side- og buglinie.
Sejen kan blive over en meter lang, men fanges sjældent større end 70 cm, som er størrelsen på en fuldvoksen fisk.

 
Sejen har gråhvidt, magert kød, der minder om torskens. Ofte bruges den derfor som tørfisk, det vil sige saltet og tørret til stok- eller klipfisk. Norge tegner sig for en stor del. Tidligere blev den saltet, røget, skivet ud og farvet lyserød, før den, nedlagt i olie, endte sine dage som konserves under navnet »sølaks«. Det bruger man nu hellefisk til.

 
Sejen kan bruges helt som torsken, men det skal med, at den næsten er bedre end torsk i fiskefars. Sej fås med mellemrum hele året, men er bedst fra juni til oktober/november.

 

 
Se de bedste opskrifter med Sej

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.169 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her